Tilskud til tandproteser, briller og fodbehandlinger

Som pensionist kan du søge tilskud til tandproteser, briller og fodbehandlinger. Ordningen kaldes udvidet helbredstillæg.

Du kan søge om tilskud, hvis du har udgifter til:

  • Tandproteser
  • Udvidet tandbehandling
  • Briller
  • Fodbehandlinger med henvisning fra lægen

Du skal ansøge hos din kommune, inden behandlingen eller varen bestilles, og kommunen skal vurdere, om udgiften er nødvendig. Kommunen ser på din likvide formue og personlige tillægsprocent, når de skal vurdere, om du kan få tilskud.

Tilskud til tandprotese

Helbredstillæg til tandproteser gives til udgiften til billigste, men tilstrækkelige aftagelige protese. Hvis du ønsker en fast protese, kan du dog også få tilskud, som så beregnes i forhold til udgiften til en aftagelig protese.

Tilskud til briller og kontaktlinser

Helbredstillæg til briller kan gives til udgiften til stel og glas til en standardbrille, men ikke til glas med ”glidende overgang” og ikke til almindelige læsebriller, medmindre der er en forskel mellem glassene på 1 dioptri eller derover, eller du har en bygningsfejl på 1 dioptri eller mere på mindst ét øje.

Hvis du ønsker kontaktlinser, bliver tilskuddet beregnet i forhold til udgiften til en standardbrille. Hvis du ønsker brilleglas med ”glidende overgang”, bliver tilskuddet beregnet i forhold til en standardbrille med indbygget læsefelt.

Du vælger selv leverandør

Kommunen kan indgå prisaftaler med leverandører, for eksempel tandteknikere, optikere og fodbehandlere. Men du kan alligevel selv vælge, hvilken leverandør du vil bruge. Dit tilskud vil så blot blive beregnet på grundlag af den udgift, kommunen eventuelt har indgået en prisaftale om.

Sådan søger du

Helbredstillæg er en ret, du har, hvis de generelle betingelser er opfyldt. Kommunen skal ikke beregne dit rådighedsbeløb som ved ansøgning om andre personlige tillæg.

På borger.dk kan se, hvordan du søger din kommune om udvidet helbredstillæg (vælg kommune og se oplysninger for din kommune).

Du kan søge om personligt tillæg til den del af udgiften, helbredstillægget ikke dækker, hvis du er vanskeligt stillet økonomisk.

Læs mere om personligt tillæg her.

Gratis høreapparat

Læs her, hvordan du får et gratis høreapparat.

Få vores gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev med tips til dit seniorliv, og få automatisk besked, når der kommer nye regler om tilskud, du kan søge som pensionist.

  • Var denne tekst brugbar?
  • Ja   Nej