Ensomhed blandt seniorer

Føler du dig ensom? Du er ikke alene.

Cirka 50.000 danske pensionister føler sig ensomme. Mange har ingen kontakt til andre i dagligdagen og savner nogen at snakke med. Lokale seniorklubber og besøgsvenner kan hjælpe dig ud af ensomheden.

Du er velkommen i den lokale seniorklub

Er du over 60 år og medlem af en fagforening under FH, kan du være med i den lokale seniorklub. Klubberne bygger på frivilligt arbejde, og der er også brug for din hjælp og deltagelse.

Faglige Seniorer har mere end 550 lokale seniorklubber. Nogle klubber er bygget op omkring én fagforening, men der er også tværfaglige klubber. I nogle klubber kan du tage din samlever med.

En række af Faglige Seniorers lokale seniorklubber har også besøgsordninger, indkøbsordninger, morgenringninger og andre former for kontaktordninger.

Kontakt din lokale seniorklub for at høre nærmere om deres initiativer mod ensomhed.

Her finder du din lokale seniorklub 

Her er også hjælp at hente, hvis du føler dig ensom

Flere organisationer tilbyder hjælp til ensomme ældre:
Røde Kors
Landsforening Sind
Ældre Sagen

Besøgsvenner

Hvis du er ensom og alene i din dagligdag, tilbyder Røde Kors en besøgsven, som typisk kommer en gang om ugen i private hjem og på plejehjem.

En besøgsven kan give dig nærvær og kontakt over en kop kaffe eller en fælles spadseretur.

Savner du en besøgsven, kan du finde navn og telefonnummer på aktivitetslederen for Røde Kors besøgstjeneste i dit lokalområde her.

En anden måde at bekæmpe ensomhed på er selv at melde sig som besøgsven og gøre en forskel for en anden senior, som har brug for kontakt.

Ønsker du selv at være besøgsven, kan du melde dig her.

Kontakt os, så vi kan hjælpe dig ud af ensomheden

Ring til Faglige Seniorer, så hjælper vi med kontakten til den lokale seniorklub, så du kan møde andre seniorer fra din kommune og deltage i fællesskabet og klubbens arrangementer.

Faglige Seniorers telefonnummer er 33 63 24 50.

Få vores gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev med tips til dit seniorliv og få automatisk besked, når der kommer nye regler om efterløn, folkepension og din økonomi som pensionist og efterlønner.

  • Var denne tekst brugbar?
  • Ja   Nej