Det blå sygesikringskort på rejser til udlandet

Skal du ud og rejse, så vær sikker på, at du i god tid forinden har bestilt dit blå sygesikringskort. Det gule kort er ikke nok på rejser til udlandet.

Det blå sygesikringskort er gratis og skal bestilles på Borgerservice. Det kan du gøre online på hjemmesiden www.borger.dk.

Bestil det blå sygesikringskort på www.borger.dk

Hvad er det blå EU-sygesikringskort?

Det blå EU-sygesikringskort er et kort, der viser, at du har ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det land, du rejser i. Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

Du skal stadig bruge det gule sundhedskort, når du tager til lægen eller bruger andre sundhedsydelser i Danmark, eller hvis du rejser til Grønland eller Færøerne.

Tegn en rejseforsikring, der dækker din rejse

Når du rejser til lande uden for EU, dækker hverken fra det gule eller det blå kort.

Det er vigtigt at have en privat rejseforsikring, hvis du bliver syg eller kommer alvorligt til skade, så du får brug for lægehjælp eller hospitalsindlæggelse. Det gælder især alle rejser udenfor EU, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.

Det kan blive meget dyrt at blive syg i udlandet, hvis dine rejseforsikring ikke er i orden og opdateret.

Uanset at kortet ikke dækker, så sørg alligevel for at få et blåt sygesikringskort. I mange lande bliver det accepteret som officiel identifikation sammen med dit pas.

Få vores gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev med tips til dit seniorliv og få automatisk besked, når der kommer nye regler om efterløn, folkepension og din økonomi som pensionist og efterlønner.

  • Var denne tekst brugbar?
  • Ja   Nej