Dødsfald
Du skal anmelde et dødsfald hos sognepræsten i det sogn, den afdøde boede i. Det gælder også, hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken, fordi folkekirken er begravelsesmyndighed i Danmark.
Sognepræsten får automatisk besked, når lægen har registreret dødsattesten digitalt.
Du finder afdødes sogn på www.sogn.dk.
Min sidste vilje
”Min sidste vilje” er et dokument, hvor du kan give en række oplysninger, der hjælper dine pårørende, når du dør og skal begraves. Her kan du selv vælge forløbet af din begravelse, for eksempel hvor og hvordan højtideligheden skal foregå, og om selve begravelsen skal være en jordbegravelse eller bisættelse (ligbrænding).
- Find ”Min sidste vilje” på www.livogdoed.dk.
Begravelse
Testamente
Arv
Efterlevelsespension
Læs mere om efterlevelsespension.
Adjø - Dit liv. Dit farvel.
Adjø er en gratis online platform, som medvirker til at sikre at dit sidste farvel bliver et godt farvel.
På "Adjø" kan du skrive alle dine ønsker i forbindelse med din død, begravelse, arv og ikke mindst alle de praktisk ting, der opstår i den situation.
Links til Adjø’s hjemmeside er HER.
Du kan også downloade Adjø-app’en hos “App Store” eller “Google Play“.
Når livet slutter
Hvert år dør mellem 50.000 og 60.000 danskere, og mange pårørende oplever, at de efterfølgende ikke har overblik over de mange gøremål efter dødsfaldet.
På Borger.dk findes en guide, som kan hjælpe de efterladte. Guiden hedder ”Når livet slutter” og kan både bruges af dig, der vil gøre livet nemmere for dine efterladte, inden du dør, og som en tjekliste for pårørende.
Når en nær pårørende dør, er der nemlig mange ting, de efterladte skal have styr på i en i forvejen svær tid, og det kan være svært at få styr på begravelse, begravelseshjælp, økonomi og bolig m.m..
Få vores gratis nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev med tips til dit seniorliv, og få automatisk besked, når der kommer nye regler om efterløn, folkepension og din økonomi som pensionist og efterlønner.