Begravelse

Enhver, der har oplevet et dødsfald blandt sine nærmeste, ved hvilken kaotisk situation, det kan give.

Sorgen og de mange følelser, der er forbundet med et dødsfald, kan man ikke tage fra de pårørende. Men der er en lang række praktiske elementer, som du kan forberede i tide, og som gør tiden efter dødsfaldet og begravelsen lettere for de efterladte.

Hvordan skal begravelsen foregå?

Det kan være en god ide, at fortælle dine efterladte, hvordan du ønsker at din begravelse skal foregå.

Det kan du beskrive i ”Min sidste vilje”, som er et dokument, hvor du kan beskrive dine ønsker.

Her kan du selv vælge forløbet af din begravelse, for eksempel hvor og hvordan højtideligheden skal foregå, og om selve begravelsen skal være en jordbegravelse eller bisættelse (ligbrænding), om du vil begraves på en kirkegård, i en skov eller have din aske spredt på havet.

Hent “Min sidste vilje” her (pdf)

Hvem skal betale for en begravelse?

Som udgangspunkt er det boet eller de pårørende, der betaler ved en begravelse.

Hvis der ikke er nogen pårørende, eller hvis ingen vil påtage sig ansvaret for at sørge for begravelsen, vil det være kommunen, der tager sig af det.

Kan jeg få tilskud til begravelse?

Der er forskellige muligheder for at få tilskud til en begravelse. Offentlige tilskud afhænger af afdødes formue, men forsikringer, fagforeninger, pensionsselskaber og lignende udbetaler ofte også beløb ved dødsfald. Om der kan opnås tilskud, skal man selv undersøge ved det enkelte dødsfald. Det er altid en god idé at spørge om prisen på de forskellige ydelser hos én eller flere bedemænd.

Få vores gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrevet med tips til dit seniorliv og få automatisk besked, når der kommer nye regler om arv, testamente, folkepension og din økonomi som senior.

  • Var denne tekst brugbar?
  • Ja   Nej