Fleksjob og fastholdelsesfleksjob

Hvis du er nedslidt og ikke længere kan passe et arbejde på fuld tid, kan et fleksjob være en mulighed. Din fagforening kan hjælpe dig, hvis du vil søge fleksjob.

Hvem kan få fleksjob?

Et fleksjob er et arbejde, hvor der tages hensyn til, at din arbejdsevne er begrænset på grund af dit helbred.

Det betyder, at arbejdsopgaver og arbejdstid i fleksjobbet bliver tilpasset det, du kan klare.

Disse betingelser skal være opfyldt, for at kommunen kan bevilge dig et fleksjob:

  • Du skal være under folkepensionsalderen
  • Din kommune skal vurdere, at din arbejdsevne er væsentligt og varigt nedsat
  • Alle muligheder for at opnå en almindelig ansættelse, for eksempel gennem omplacering, skal være undersøgt.

I et fleksjob kan du arbejde med det fag, du er uddannet til eller har erfaring med fra tidligere. Eller du kan skifte fag og få et fleksjob i en anden branche. Kan du for eksempel ikke længere klare at arbejde som murer, kan du få et fleksjob i en butik.

Fastholdelsesfleksjob

Et fastholdelsesfleksjob er et fleksjob på din hidtidige arbejdsplads, hvor du senest har været ansat på almindelige vilkår.

For at få et fastholdelsesfleksjob på din hidtidige arbejdsplads, skal du opfylde de almindelige betingelser for fleksjob og derudover have været ansat på arbejdspladsen efter overenskomstens sociale kapitler eller på særlige vilkår i mindst 12 måneder.

Det gælder dog ikke, hvis du har været udsat for arbejdsulykke eller anden akut opstået skade eller sygdom, og det samtidig er åbenlyst formålsløst at få dig tilbage i job på almindelige vilkår.

Seniorpension

Hvis du er for nedslidt til at arbejde i et fleksjob, kan seniorpension være en mulighed, hvis du har mindre end 6 år til din folkepensionsalder.

Få vores gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev med tips til dit seniorliv og få automatisk besked, når der kommer nye regler om fleksjob, seniorpension, efterløn, folkepension og din økonomi som pensionist og efterlønner.

  • Var denne tekst brugbar?
  • Ja   Nej