Udskyd din efterløn

Er du født mellem 1. januar 1956 og 30. juni 1959, kan du få gavn af at vente med at gå på efterløn, til du har opfyldt udskydelsesreglen.

Udskydelsesreglen går ud på, at du venter med at gå på efterløn fra datoen på dit efterlønsbevis. I denne periode skal du som minimum arbejde et bestemt antal timer. Timetallet afhænger af, hvornår du er født.

Opfylder du ikke udskydelsesreglen, kan du højst få efterløn svarende til 91 % af den højeste dagpengesats. Det er 18.527 kroner om måneden (2024) som fuldtidsforsikret.

Kan jeg få glæde af at udskyde min efterløn?

Din fødselsdato er afgørende for, hvilke regler der gælder, hvis du udskyder din efterløn.

Jeg er født mellem 1. juli 1956 og december 1958

Udskyder du efterlønnen i mindst et år og arbejder i mindst 1.560 timer, hvis du var fuldtidsforsikret på bevisdatoen, eller 1.248 timer, hvis du var deltidsforsikret på bevisdatoen, kan du få efterløn svarende til den højeste dagpengesats. Det er 20.359 kroner om måneden (2024) som fuldtidsforsikret.

Opfylder du ikke udskydelsesreglen, kan du højst få efterløn svarende til 91 procent af den højeste dagpengesats. Det er 18.527 kroner om måneden (2024) som fuldtidsforsikret.

Udskydelsesreglen har ingen betydning for dine pensionsordninger. De vil blive modregnet på samme måde, uanset om du opfylder udskydelsesreglen.

Læs mere om modregning i efterlønnen her

Jeg er født mellem 1. januar 1959 og 30. juni 1959

Udskyder du efterlønnen i mindst et halvt år og arbejder i mindst 780 timer, hvis du var fuldtidsforsikret på bevisdatoen, eller 624 timer, hvis du var deltidsforsikret på bevisdatoen, kan du få efterløn svarende til den højeste dagpengesats. Det er 20.359 kroner om måneden (2024) som fuldtidsforsikret.

Opfylder du ikke udskydelsesreglen, kan du højst få efterløn svarende til 91% af den højeste dagpengesats. Det er 18.527 kroner om måneden (2024) som fuldtidsforsikret.

Udskydelsesreglen har ingen betydning for dine pensionsordninger. De vil blive modregnet på samme måde, uanset om du opfylder udskydelsesreglen.

Læs mere om modregning i efterlønnen her

Jeg er født 1. juli 1959 eller senere

Du har en efterlønsperiode på 3 år, og du kan få efterløn svarende til den højeste dagpengesats. Det er 20.359 kroner om måneden (2024) som fuldtidsforsikret.

Du skal derfor ikke opfylde en udskydelsesregel for at få en højere efterlønssats.

Hvordan er reglerne om skattefri præmie?

Hvis du fortsætter på arbejdsmarkedet og venter med at gå på efterløn, har du mulighed for at optjene en skattefri præmie.

Se reglerne om skattefri præmie her

Se reglerne om pensionsmodregning

Teksten er skrevet i samarbejde med 3FA

Få vores gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev med tips til dit seniorliv og få automatisk besked, når der kommer nye regler om efterløn, folkepension og din økonomi som pensionist og efterlønner.

  • Var denne tekst brugbar?
  • Ja   Nej