Handicapservice i tog

Når du rejser med tog i ind- og udland, kan du få hjælp til af- og påstigning, hvis du bruger kørestol, rollator, gangstativ m.v. og ikke selv kan komme af og på toget.

For at benytte togselskabernes handicap-assistance skal du have et legitimationskort fra enten:

Handicapservice hos DSB

Hos DSB skal du anmode om handicapservice senest 12 timer før rejsen. Du kan enten ringe til DSB handicapservice døgnet rundt på telefon 70 13 14 19  eller udfylde skema på DSB’s hjemmeside.

Du kan også bruge ledsagerordningen, hvor du og din ledsager får rabat på billetten, så I sammen rejser til den pris, som svarer til prisen på 2 børnebilletter.

Rejser du uden ledsager, har du også mulighed for at rejse til reduceret pris. Så koster din billet det samme som en almindelig børnebillet.

Ledsagerordningen giver mulighed for at:

  • Købe en ledsagerbillet til samme pris som en børnebillet, som gælder både til togrejsen og til bybus til og fra afgangs- og ankomststationen.
  • Få assistance på stationen.
  • Købe billet af togpersonalet uden gebyr, hvis du er ude af stand til at betjene billetautomaten og i øvrigt ikke har behov for assistance til ind- og udstigning (gælder dog ikke i S-tog).
  • Få tilsendt billetten uden at skulle betale gebyr.

Handicapservice hos Arriva

Hvis du rejser med Arriva og har brug for handicapservice, skal du bestille det hos DSB senest 12 timer før rejsen. Du kan enten ringe til DSB handicapservice døgnet rundt på telefon 70 13 14 19 eller udfylde skema på DSB’s hjemmeside.

Du kan også benytte dig af ledsagerordningen, som giver dig mulighed for at få en ledsager med på rejsen til halv pris.

Læs mere om handicapservice på www.arriva.dk 

Klage over handicapservice

Klager over rejser sendes skriftligt til trafikselskabet.

Hvis du ikke er tilfreds med trafikselskabets svar, kan du udfylde klageskema på Ankenævnet for Tog og Metros hjemmeside www.abtm.dk. 

Du skal betale klagegebyr til Klagenævnet. Hvis klagen drejer sig om et beløb på 160 kroner eller derover, er klagegebyret 160 kroner. Hvis klagen drejer sig om et beløb på under 160 kroner, er klagegebyret 80 kroner.

Få vores gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev med tips til dit seniorliv og få automatisk besked, når der kommer nye regler om efterløn, folkepension og din økonomi som pensionist og efterlønner.

  • Var denne tekst brugbar?
  • Ja   Nej