MitID

Fra oktober 2021 og frem til sommeren 2022 vil borgere med NemID få MitID.

Det betyder, at du ikke længere skal bruge et nøglekort. Fremover skal du logge ind med en ny MitID-app eller en kodeviser.

Du vil kunne bruge MitID på samme måde og samme steder, som du bruger NemID i dag.

Du bliver kontaktet af din bank, når du skal skifte til MitID.

Med MitID bliver du bedre beskyttet mod identitetstyveri, fordi du vil få besked gennem MitID appen, på SMS eller e-mail, hvis nogen for eksempel forsøger at logge ind med dit personlige MitID fra en ny enhed eller med en forkert adgangskode.

Gem dit nøglekort og din NemID-nøgleapp

Det er meget vigtigt, at du frem til sommeren 2022 gemmer både dit nøglekort og din NemID-nøgleapp.

Årsagen er, at der bliver en lang overgang, hvor myndigheder og virksomheder gradvist tager MitID i brug.

Så i en periode skal du bruge NemID til de løsninger, der endnu ikke har taget MitID i brug.

Hvor kan jeg få hjælp til MitID?

Du kan få hjælp til MitID flere steder:

  • I Seniorernes Datastuer som du finder på datastuen.dk.
  • Hos borgerservice i din kommune.
  • På biblioteket.
  • Hos din bank.
  • På MitID supporten på tlf. 33 98 00 10. Supporten har åbent mandag til fredag kl. 8.00-20.00 og lørdag, søndag og helligdage kl. 10.00-16.00.

Fakta om MitID

MitID kan bruges til alt det, vi tidligere har brugt NemID til, eksempelvis at tjekke årsopgørelsen, kommunikere med det offentlige eller gå på netbanken. Der tilbydes flere måder at bruge MitID på, som er gratis at få og anvende.

  • MitID app: MitID er først og fremmest en app til smartphone eller tablet. Med appen kan man med et swipe overføre penge eller logge ind på en digital selvbetjening.
  • MitID kodeviser: MitID kodeviser er et alternativ til dem, der ikke har mulighed for at bruge MitID app. MitID kodeviser er en lille elektronisk enhed, der viser en engangskode, som man indtaster, når man skal bruge MitID.
  • MitID kodeoplæser: MitID kodeoplæser er et alternativ til dem, der ser dårligt eller har et synshandicap. MitID kodeoplæser har en skærm, hvor koden vises - eller den kan læse koden højt. Der kan tilsluttes høretelefoner, så ingen andre kan høre med.

Det er herudover muligt at tilkøbe en MitID chip, som hovedsagelig er tiltænkt anvendelse i erhvervsøjemed.

MitID ejes af et partnerskab mellem Finans Danmark og Digitaliseringsstyrelsen, som repræsenterer de danske pengeinstitutter og det offentlige Danmark, dvs. staten, regionerne og kommunerne. Samarbejdet sikrer, at danskerne fortsat har ét digitalt ID, som kan bruges både til offentlige og private digitale selvbetjeningsløsninger.

Få besked, når der er nyt om MitID

Inden MitID går i luften, vil Faglige Seniorer i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen informere grundigt om ændringerne i det gratis nyhedsbrev.

Du kan tilmelde dig på www.fagligsenior.dk/nyhedsbrev

 

  • Var denne tekst brugbar?
  • Ja   Nej