Frivilliges forsikringsforhold    

Når du som frivillig udfører opgaver for frivillige sociale foreninger og organisationer, vil du normalt ikke være omfattet af foreningens eller organisationens arbejdsskade- eller erhvervsansvarsforsikring.

Det gælder for eksempel, når du er besøgsven, hvor den frivillig indsats er defineret så løst, at der ikke er tale om et ansættelsesforhold.

Er du derimod frivillig på en måde, der minder om et ansættelseslignende forhold, for eksempel frivilligt arbejde i genbrugsbutikker, vil du typisk være omfattet af foreningens arbejdsskade- eller erhvervsansvarsforsikring.

Det er derfor vigtigt, at du overvejer hvilke forsikringer, du selv har brug for at tegne, når du er frivillig.

Hvordan er jeg dækket af forsikring som frivillig?

Som udgangspunkt dækker din private ansvarsforsikring, som typisk er en del af din indbo- eller familieforsikring.

Er du så uheldig at lave en skade på ting eller personer, skal du kontakte dit eget forsikringsselskab og anmelde skaden via din indbo- eller familieforsikring.

Foreninger, organisationer og kommuner har mulighed for at tegne kollektive ulykkes- og ansvarsforsikringer for deres frivillige, men det er ikke alle, som har gjort det.

Hvis du selv kommer til skade, er det din ulykkesforsikring, der som udgangspunkt dækker. Det er altid vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab og sikrer dig, at du reelt er dækket.

Fortæl præcis hvad du laver i dit frivillige arbejde, da der kan være forskel på, hvilke aktiviteter forsikringen dækker.

Tre gode råd om forsikring til frivillige

  • Hvis du ikke allerede har en indbo- eller familieforsikring, bør du tegne en.
  • Undersøg, om foreningen eller organisationen har tegnet en forsikring, som dækker skader på frivillige.
  • Overvej også, om du selv vil tegne en ulykkesforsikring.

Faglige Seniorer tilbyder gratis rådgivning om forsikring af frivillige

Har du brug for rådgivning om dine forsikringsforhold af en uvildig instans, kan du kontakte Faglige Seniorers forsikringsrådgiver her

Få vores gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrevet med tips til dit seniorliv og få automatisk besked, når der kommer nye regler om efterløn, folkepension og din økonomi som pensionist og efterlønner.

  • Var denne tekst brugbar?
  • Ja   Nej